Mange av bankens kunder har kjøpt bolig lenge før fylte 34. Slik ordningen har vært til nå, har det  vært mulig å fortsette å spare i BSU og få skattefradrag. Innskudd på BSU har blitt medregnet som egenkapital . Nå blir det annerledes. 
- Har du har kjøpt bolig, bør du sette inn 25 000 kroner på BSU før nyttår og få skattetrekk for det. Etter nyttår er det mye mulig du må bruke BSU-innskuddet til å betale ned på huslånet, og fra 2021 forsvinner muligheten til å spare 5000 kroner i skatt. 
De som ikke har kjøpt bolig har mulighet til å spare enda mer i 2021. Hvis forslaget går gjennom, kan de spare 27 500 i året og få igjen 5 500 på skatten. Maksgrensen blir imidlertid uforandret på 300 000 kroner. Det betyr altså at du kan spare maksbeløpet i over ti år, forteller vår fagansvarlig på sparing, Torild Larsen.

Vi anbefaler fremdeles jevnlig sparing, men for deg som har kjøpt bolig, bør du kanskje heller vurdere å spare til pensjon eller andre spareformål. Et lite månedlig beløp kan bety stor forskjell på pensjonen din om du sparer tidlig. 

Gode råd for sparing

  • Nedbetal forbrukslån og kredittkort først
  • Ha en bufferkonto til uforutsette utgifter
  • Spar i BSU dersom du er under 33
  • Betal ned mer på lån dersom du har mye lån i forhold til boligverdien 
  • Spar langsiktig i aksjefond

Er du usikker, kan du ta en prat med en av våre sparerådgivere eller benytte deg av vår digitale veiledning i Smartspar eller mobilbanken.

Se også

Sparekalkulator
Betale ned gjeld eller spare i fond?
Gjør det selv på nett