Talentprisen består av et stipend på 15.000 kroner og deles ut på Hælja Hime 28. august. Prisen skal deles ut til et talent som er fra, er bosatt i eller er tilsluttet lag/forening i Andebu, Høyjord eller Kodal.

Hundesport vant i fjor
Den første som mottok Andebu Sparebanks talentpris var Mathias Gran. 23-åringen fra Høyjord har et stort talent innen musikk. I 2014 var det Alexander Vestnes fra Kodal som vant for sitt talent som eventarrangør, filmskaper og danser. I 2015 vant Robin Horsgaard Larsen for sitt talent som skuespiller, tekstforfatter og regissør. I 2016  gikk prisen for første gang til et idrettstalent: vannskiutøveren Pernille Amalie Rise Eriksen. I 2017 vant hundekjørerne i Team Leegard. I 2018 var det gokartkjører Sivert Møyland som vant og i fjor gikk prisen til skiløperen Oscar Opstad Vike.  

15-25 år
I retningslinjene for prisen heter det at utøverens prestasjoner bør skille seg klart fra det vanlige nivået i distriktet, og ha utsikter til å nå et enda høyere nivå. Prisen skal deles ut til utøvere i alderen 15-25 år og prispengene skal fortrinnsvis gå til å videreutvikle talentet.

Juryen består av representanter fra bygdas nærmiljøutvalg, ungdoms- og idrettslag samt banken. Forslag til kandidater sendes til oss på epost@andebu-sparebank.no innen 13. august. Alle forslag belønnes med flakslodd.