Dersom du blir svindlet med vanlig bankkort som er knyttet til lønnskontoen din, er det dine penger som blir borte. Har du i stedet brukt et kredittkort, er det bankens penger som blir stjålet. Derfor anbefaler vi at du bruker kredittkortet. Kredittkort er også det rimeligste alternativet. Med vanlig bankkort koster varekjøp i utlandet to kroner pr kjøp. Kontantuttak i utlandet koster 30 kroner + 0,5 prosent. Med kredittkort er varekjøp gratis og du betaler 25 kr + 1 prosent av uttaksbeløpet. Det betyr at uttak under 1000 kroner er billigst med kredittkort.
Når du betaler med kort får du ofte spørsmål om du vil betale med lokal valuta eller norske kroner. Velger du norske kroner risikerer du å betale en veldig høy valutakurs. Derfor anbefaler vi alltid å betale med lokal valuta.

 

5 grunner til å bruke kredittkort på ferie


Flere tips

- De fleste ønsker å ha noe valuta i tillegg til kortene. Dersom du skal fly, er det enkleste å ta ut penger på flyplassen der du lander. Generelt vil det nemlig være rimeligere å vente med å ta ut penger til du er i utlandet. Dette fordi kursene i en utenlandsk bank er bedre på sin egen valuta, enn kursen på utenlandsk valuta er i en norsk bank, sier Moland.
Det er en fordel om du ikke har mobil og begge kortene på samme sted, men kanskje legger igjen det ene kortet i hotellsafen. Et smart triks er også å ta en papirkopi av begge kort og passet og ha liggende på et trygt sted. Uansett bør du aldri reise på ferie uten å ha reiseforsikring i orden. Vi kjenner flere skrekkhistorier om nordmenn som blir syke i utlandet og sitter igjen med sykehusregninger på flere hundretusen kroner i etterkant. Betaler du mer en halve reisen med kredittkort er reiseforsikring inkludert. Eika reiseforsikring kan du bestille i mobilbanken eller på våre nettsider.

5 grunner til å ha reiseforsikring


Alt på Mobilbanken

Mobilbanken er uunnværlig på reise. Med den har du oversikt over alle transaksjoner på både bankkort og kredittkort. Dessuten har du kjekke verktøy som valutakalkulator, veihjelp og forsikringskort og kontaktinfo til forsikringsselskap, kredittkortselskap og bank. Mobilbanken bruker ikke mye mobildata, men dersom du er i land der mobildata er dyrt, bør du bruke mobilbanken når du har tilgang til wifi.