2019 har vært et bra år, med nesten 20 prosent vekst på forsikring. Stadig flere synes det er fint å samle alt på ett sted, med èn rådgiver å forholde seg til, mener forsikringsansvarlig John-Reidar Pettersen. 

Fornøyde kunder
Eika Forsikring har også hatt en god utvikling på landsbasis, og kundeundersøkelser viser at selskapet har svært fornøyde kunder. De aller mest fornøyde kundene er de som har hatt forsikringsoppgjør, så skadeavdelingen gjør også en meget god jobb.
- Eika er et solid, seriøst, norsk forsikringsselskap, som har hatt lite påslag de siste åra og sånn sett blitt mer konkurransedyktige i markedet, sier forsikringsansvarlig John-Reidar Pettersen, og legger til at mange kunder synes det er kjekt å ha bank og forsikring på ett sted. 
- Da har man full oversikt i mobilbanken og nettbanken, og man kan henvende seg til èn person om man har spørsmål. 

Forsikringsgjennomgang
- Det kan lønne seg å ta en gjennomgang av forsikringene jevnlig, slik at du har riktig dekning. I mange tilfeller er den økonomiske situasjonen endret, og da kan det være lurt også å endre forsikringene. Særlig gjelder dette personforsikringer, men det kan også være mindre ting på skadeforsikringene, som kjørelengde på bil og verdi på bolig eller innbo, forteller Pettersen. 

 

Les også

Beskytt deg og flokken din

Du eier mer enn du tror

Samle dine forsikringer og få rabatt