- Andebu Ungdomslag gjør en imponerende innsats for å sette i stand sine lokaler. De legger ned mange dugnadstimer og har vært flinke til å finne flere finansieringskilder. Derfor var det ungdomslaget som fikk den største potten denne gang, sier banksjef Børre Grovan. I tillegg fikk Sandefjord frisbeeklubb 75 000 til etablering av frisbeegolfbane i Andebu og Andebu Skolers Musikkorps 50 000 kroner til oppstart og rekruttering.

Ruster opp Solhaug
Andebu Ungdomslag har allerede gjort store grep med sine lokaler. Taket er byttet og en solid dugnadsgjeng er godt i gang med å bygge om den gamle pedell-leiligheten til nye garderober og toalettanlegg. Til nå har gjengen utført over 2500 dugnadstimer. Planen videre er å bytte gulv, legge vannbåren varme, skifte ut oljefyren med varmepumpe og installere nytt renseanlegg.
- Vi er veldig glade for støtten fra banken, og håper å gå i gang med arbeidet i høst. Nytt renseanlegg og overgang fra olje til varmepumpe er bra for både oss og miljøet. Dessuten vil det gi oss lavere driftskostnader og mindre arbeid når oljefyren blir erstattet med varmepumpe, sier Terje Gallis i ungdomslaget.

Frisbeegolf-bane
Frisbeegolf er en av verdens raskest voksende sportsgrener og antall baner øker fra år til år. Frisbeegolf er en fin aktivitet som koster svært lite og som passer for både unge og gamle, for mosjonister og ivrige konkurranseutøvere. Fra før har Sandefjord Frisbeegolf etablert bane i Bugården i Sandefjord, og en bane i Kodal er under oppbygging. Nå ønsker de å etablere en bane på Håsken, i forbindelse med skistraseen rundt mursteinsåsen. De første kurvene blir satt ut allerede i sommer og banen blir ferdigstilt i 2020.
- Dette er god folkehelse og et tilbud som blir tilgjengelig for mange. Derfor ønsket vi å støtte dette prosjektet, sier Grovan.
I årets gavetildeling ble det også gitt en rekke mindre gaver i driftsstøtte til lag og foreninger. Totalt 25 ulike lag og foreninger fikk 106 000 kroner. I tillegg til dette, gav banken 100 000 kroner til Andebu Idrettslag i forbindelse med deres 100 års jubileum.