- Vi gleder oss stort over positivt svar på vår søknad og innvilgete gavemidler. Tusen takk! Med disse midlene blir det mulig å kunne opprette Utlånsentral Bua Andebu, og vi ser fram til oppstarten i første halvdel av 2022, sier leder av Andebu Frivilligsentral, Silke Wrede.
Utlånssentralen BUA Andebu skal tilby gratis utlån av sesongtilpasset fritidsutstyr for mennesker i alle aldre. Målet er å gi flere mennesker mulighet til å delta på utendørsaktiviteter. - Utlånssentralen vil skape økt aktivitet for barn og unge i lokalsamfunnet, den vil hjelpe utsatte grupper og bidra til inkludering – og ikke minst er det bærekraftig at flere kan låne framfor å kjøpe utstyr. Derfor var dette et ideelt prosjekt for oss å støtte, sier banksjef Børre Grovan.

Gledestårer i Kodal

Leder i Kodal Ungdomslag, Bjørnar Gaasholt satt på jobb da svaret på søknaden kom i epostkassen.
– Jeg jubla høyt og det kom noen gledestårer, så kollegaene mine lurte på om alt var greit, forteller han. Ungdomslaget er godt i gang med oppussing av Vonheim og med støttebeløpet fra banken kan de også realisere et nytt, trygt og funksjonelt tribuneanlegg. I dag brukes mye tid på å rigge stillaser og ikke alt er «innafor HMS-reglene». Nå får de et tribuneanlegg som er flyttbart og enkelt å sette opp og ta ned.

 

Se alle gaveformål

Gavekomiteen i Andebu Sparebank har bevilget gavemidler i to omganger, i mars og oktober. I tillegg ble det utlyst «kom i gang-midler» i sommer. Her søkte Andebu Skytterlag og Høyjord Ungdomslag som begge fikk støtte.

Under følger en oversikt over alle som har mottatt støtte i 2021:

Søker

Prosjekt

Beløp

Kodal Ungdomslag

Oppgradering av sal og tribuner

500 000,-

Andebu Frivilligsentral

Utlånssentral for fritidsutstyr

500 000,-

Andebu Pistolklubb

Våpen til ungdomsgruppe

30 000,-

Andebu Idrettslag

Skifte til LED-armatur i lysløype på Håsken

180 000,-

Frilynt Norge/Dropp-revyen

Ungdomsrevy med fokus på miljø og klima

100 000,-

Høyjord Ungdomslag

Flyttbare sceneelementer

65 000,-

Tønsberg og omegn turistforening

Oppdatering og utvidelse av turkart

50 000,-

Hoksrød og Flåtten Vel

Samlingsplass med gapahuk

40 000,-

Andebu Skytterlag

Skyteskole

20 000,-

Høyjord Ungdomslag

Kjellerklubbkvelder

9 000,-

 

 

1 494 000