Her finner du en oversikt over ulike betalingsmåter som vi anbefaler. I tillegg til betalingen kan du gjerne gi et gratulasjonskort der du skriver hvordan pengene blir overført.

Alt. 1: Overfør med betalingsappen Vipps

Det er raskt og sikkert å overføre via Vipps.

Du trenger:

  • Smarttelefon (iPhone eller Android)
  • Betalingsappen vipps
  • Mottakers mobilnummer

Det er gratis å overføre beløp inntil kr 5000. Ved overføringer over kr 5000,- belastes du for 1 prosent i gebyr. Når du gjør betalingen, går det en melding til mottaker om overføringen og du kan sende med en hyggelig gratulasjonsmelding i Vipps. Dersom mottaker ennå ikke har tatt i bruk Vipps, vil han/hun motta en SMS med instruksjon om hvordan Vipps installeres. Hvis mottaker mot formodning ikke gjør dette, bli beløpet tilbakeført til deg.
Sist jul kom også nyheten om at du kan velge «Send som gave», hvilket betyr at mottakeren får en slags elektronisk innpakning med glitter og stas på mobilen. Med denne funksjonen kan du også velge nøyaktig tidspunkt der beløpet skal sendes. Vipps som gave koster 5 kroner. 
Vipps kan du laste ned her
Android
iPhone


Alt. 2: Overfør i mobilbank-appen eller nettbanken

Et annet alternativ er å overføre via mobilbanken eller nettbanken.

Du trenger:

  • Smarttelefon/nettbrett (iphone/iOS eller Android) eller PC/Mac
  • Nettbank eller mobilbank
  • Mottakers kontonummer

Kjenner du mottakers kontonummer, kan du registrere en betaling og legge den på forfall slik at den utføres på jubileumsdagen. Du kan også legge en liten melding til mottaker i tekstfeltet. I tillegg kan du gjerne lage/kjøpe et gratulasjonskort der du skriver en hyggelig hilsen og forteller at gaven kommer på konto.

Denne måten kan egne seg godt når man skal gi pengegaver til små barn eller mottakere som ikke har smarttelefon med Vipps.

 

Alt. 3: Ta ut penger i minibank eller butikk

Et tredje alternativ er å gå til minibanken eller butikken og ta ut penger som så overrekkes mottaker.  Husk at du ikke må sende kontanter i posten.

Du trenger:

  • Bankkort
  • Minibank

Pengene tas ut i minibanken, legges i gratulasjonskortet og overrekkes mottaker. Risikoen er at penger i fysisk form kan komme på avveie. Vi fraråder også kontanter av smittevernhensyn. Dette unngår du ved å velge de digitale løsningene. Vær også obs på at uttak i minibank er gebyrbelagt.