Vi bombarderes av budskap om Black Week og juletilbud over alt. Det er lett å falle for fristelsen når butikkene lokker med høye avslag og rabatter – men er det ting du virkelig trenger? Kan du finne det samme på Finn eller et annet sted man selger brukte ting?

Siri ønsker seg hjelm
Linda ønsker seg felleski
Mazlum ønsker seg porsche (:D)
Øyvin ønsker seg hansker
…..og alt dette kan du få brukt.

Fokuserer på mulighetene

Norge ligger på verdenstoppen i overforbruk, og det høye forbruket medfører både klimautslipp, større søppelmengder og at vi bruker opp jordens fornybare ressurser.
- Vi hever ikke pekefingeren til våre kunder, men fokuserer på mulighetene. Derfor har vi laget en liten kampanje om julegaver, sier bærekraftsansvarlig Øyvin Hansen. Han har oppfordret alle sine kollegaer til å finne juleønsker på Finn, Tise, Facebook eller andre steder der man kan handle brukt. Og nå gis oppfordringen videre til kundene.

Del på Facebook

- Vi tror mange kvier seg for å gi bort brukte gaver, men at det blir mye lettere om den som skal få gaven har gitt uttrykk for at de gjerne mottar brukt, sier Hansen om bakgrunnen for kampanjen.
Bildet under kan lastes ned og sendes med en ønskeliste til familie og venner. (Høyreklikk på bildet og klikk lagre). Eller den kan legges ut på Facebook for på den måten å få med flere til å ønske seg noe brukt.

 

 

Andre miljøvennlige alternativer

Brukte gaver er ett alternativ, men en annen mulighet er å gi opplevelser, tjenester eller et gavekort til organisasjoner Leger uten grenser, Kirkens nødhjelp, Redd Barna, Kirkens Bymisjon, Redd barna, Amnesty, Naturvernforbundet, Natur og ungdom eller Framtiden i våre hender.
Som bank vil vi selvfølgelig også anbefale å gi penger eller fond – ikke minst til unge som sparer til utdanning og bolig. Fond er en perfekt gave som varer og vokser over tid.

 

Se også

Slik kan du redusere forbruket
Fond - en gave som varer 
Slik gir du penger i gave
Sjefsøkonomens sparetips før nyttår