Ida, Anders og Johanne vil erstatte Alida Ektvedt Jenssen og Birger Skarsholt. Birger går av med pensjon i mars og Alida skal etter hvert over i en ny stilling som rådgiver på lån, og forsikring. De tre nye rådgiverne i kundesenteret skal hjelpe gamle og nye kunder med betalinger, kort, digitale verktøy, legitimasjon og annet smått og stort.

Fra planter til penger

Ida Markussen kommer fra Horten og jobbet tidligere som teamleder på Plantasjen. Hun har utdannelse innen historie, har samboer og en liten gutt på snart ett år.  Fram til hun var 19 var drill den store fritidsinteressen. Nå går det mest i familie, hjem og venner. Og bryllupsforberedelser – i slutten av april skal hun nemlig gifte seg med sin David.
Andebu Sparebank kjente hun lite til før hun begynte, men hun hadde hørt det var en bank med veldig fornøyde kunder. Nå er hun selv med på å gjøre kundene fornøyde.
- Jeg stortrives! Det er mye å sette seg inn i, men veldig hyggelige kolleger og veldig hyggelige kunder, så jeg stortrives, sier Ida.

Erfaren bankmann

Anders Johansen er en ekte sandefjording, født og oppvokst på Furustad og bosatt på Åsane. Han har over 25 års erfaring fra bank, samt flere år i eiendomsmeglerbransjen. Anders startet i Sparebanken NOR i Sandefjord i 1985 og har jobbet i både Bergen Bank, DNB og Handelsbanken Eiendomsmegling har han drevet i både Privatmegleren, DNB Eiendom og i egen virksomhet (Johansen og Partners).
- Siden jeg bor i Sandefjord treffer jeg på en del gamle kunder fra DNB og Handelsbanken. Noen av de har byttet til Andebu Sparebank og er veldig fornøyde. Jeg kjenner jo også noen av de ansatte fra før og har fått inntrykk av at det er en god arbeidsplass. Presentasjonen jeg fikk under intervjuet, av Andebu Sparebank som en lokal bank med fokus på å hjelpe kundene og være til stede traff meg i hjertet, forteller Anders. Anders har samboer, en voksen datter og bruker det meste av fritiden på familie, venner, gåturer og reiser.

Styrket kundesenter

- Med de tre nye ansatte styrker vi kundesenteret og førstelinjen mot kundene. Dette gjør vi for å opprettholde vår gode service og befeste posisjonen som banken med de mest fornøyde kundene, sier leder for privatmarked, Knut Andrè Mathisen.
Den tredje ansatte i kundetorget er Johanne Wærnes. Hun kommer fra Larvik og har bankerfaring fra Lea Bank og Axo Finans. Vi kommer tilbake med en fyldigere presentasjon av Johanne i mars.