Meld deg som frivillig! Sandefjord Kommune har laget en egen side for frivillig innsats,  for registrering både for deg som trenger hjelp og for deg som ønsker å bidra med frivillig innsats. Noen trenger hjelp til å handle, andre trenger noen å snakke med. Frivilligsentralene hjelper med å koordinere dette. Nå som treningssenterne er stengt hjelper de også med litt trim. Følg Sandefjord frisklivssentral sin treningsvideoer hver mandag og torsdag kl. 12 på nett!

 

Å handle i lokale butikker er et annet viktig tiltak vi kan bidra med for å holde våre bedrifter og arbeidsplasser i gang. På nettsidene til Sandefjord Byen vår finner du en lang liste over handelsbedrifter som tilbyr hjemlevering. Om alle handler litt, kan det være redningen for mange småbedrifter. Lokalt i Andebu er det også mange som tilbyr hjemlevering i disse dager, frisørsalongene Frisørstua, Klippekroken tilbyr hjemlevering av hårprodukter, Henriksens Hage leverer blomster og Vevkroken leverer garn til påskens strikkeprosjekter (butikkene har også åpent). Hvis du vil slippe å gå i butikken for å handle matvarer, leverer også Meny Andebu varene hjem til deg. Eng fugl i Kodal er et eksempel på en bedrift som har omstilt seg fort. Når etterspørselen fra restauranter sank, startet de levering av kyllingprodukter til privatpersoner, med nettbutikk mulighet for henting i Kodal og andre droppunkter. Gode priser har de også.


Å kjøpe gavekort er også en fin måte å støtte bedriftene i disse dager.  Andre har valgt å støtte sin faste kaffebar med å vippse for en «virtuell kaffe». Lines bygdebarista og kafe holder fremdeles åpent. Her kan du sitte med god avstand mellom gjestene eller du kan kjøpe kaffe og kake og ta med hjem.
Takeaway er særlig aktuelt i disse dager, og det er jo også en fin måte og kose seg litt når man må være mye hjemme. I tillegg til bygdebaristaen kan du i Andebu få kjøpt både lunsj og middag på YX Andebu, Cirkle K og Shell Kodal

Å handle hos lokale håndverkere er et godt tiltak for å støtte i en tid der etterspørselen er synkende. Kanskje du til og med kan framskynde en jobb du har planlagt? Har du hytte, kan det være en passende tid å få utført håndverk, siden du ikke kan være der selv. Også håndverkere har fokus på å unngå smitte og har innført rutiner med hyppig rengjøring og god avstand til kunder.

Til slutt tar vi med et avsnitt om kulturlivet. Med avlyste konserter og forestillinger får koronasituasjonen dramatiske effekter for artistene. Som en erstatning for dette dukker det nå opp flere arenaer for digitale konsertopplevelser, slik som på facebooksidene Koronerulling, Brakkesyke2020 og DigitalScenen. Her kan du få med deg en fin konsertopplevelse fra sofaen og vippse artistene som takk.
Vi anbefaler også at du streamer norsk og lokal musikk på Spotify eller Tidal. Ikke minst må du få med deg siste utgivelse fra lokale helter som Jørgen Dahl Moe, Pinkertons og Ila Auto. 

PS! Er det tips og bedrifter som mangler på denne lista, send en epost til oyvin@andebu-sparebank.no så oppdaterer vi fortløpende!

 

10 tips for å hjelpe bedriftene gjennom koronakrisen:

Her er noen tips til hva du kan gjøre for å hjelpe lokale bedrifter, slik at færrest mulig mister jobben. Husk at du også må passe på din egen økonomi og ikke la det gå på bekostning av det.

  • Se hva dine lokale bedrifter gjør for å holde det gående - lik og del budskapet
  • Handle hos lokale butikker som er åpne eller tilbyr hjemlevering
  • Bestill tjenester hos lokale håndverkere
  • Bestill takeaway
  • Bestill gavekort til senere
  • Bruk norske nettbutikker hvis du skal handle på nett
  • Stream lokal, norsk musikk
  • Behold abonnementer og medlemskap
  • Framskynd planlagte kjøp og handler
  • Betale for å se på konserter eller annen underholdning på nettet