Med avtalegiro, Vipps og kort, er det mindre behov for kontanter. Gjennomsnittskunden i Andebu Sparebank bruker minibanken noen få ganger i året. Alle storbankene har innført gebyr på minibank for lenge siden og nå er dette også innført i Andebu. 
- Kontanthåndtering er blitt kostnadskrevende og vi ser at det i de aller fleste tilfeller er mer hensiktsmessig å betale digitalt eller ta ut pengene i butikken, sier banksjef Børre Grovan. 

Har du behov for kontanter er det fremdeles gebyrfritt å ta ut penger når du handler i butikken. Dagligvarehandelen tillater vanligvis å ta ut 1 000 til 1 500 kroner gebyrfritt. Skal du ta ut større summer koster det det samme i butikk som i minibank (kr 10,-).
Bruk av nettbank er gratis for alle gromkunder. For å bli gromkunde må du ha lønnskonto med månedlig lønns-/trygdeinnskudd, bankkort og lån eller innskudd på minst kr 100 000,- 
Stadig flere leverandører tar gebyrer for papirfakturaer (Telenor tar nå 79 kr pr papirfaktura), men inngår du avtale om efaktura (gjerne med avtalegiro) er det gratis. Våre kunderådgivere hjelper deg gjerne med å sette opp dette. 

Skal du gi gaver, er det et godt alternativ å bruke Vipps. Nå kan du også vippse med «digitalt gavepapir». Vipps er gebyrfritt ved betaling inntil 5 000 kroner. Skal du gi større beløp anbefaler vi heller å overføre i nettbank eller mobilbank. Skriv gjerne et kort der det står hvor mye som er eller blir overført til konto.

Det er ikke bare bankene som oppfordrer til mindre kontantbruk. Myndighetene har i stadig større grad innført regler for å redusere muligheten til svart arbeid, hvitvasking og terrorfinansiering. Det er derfor det er begrensninger i hvor mye du kan ta ut i minibank, og bankene er pålagt å spørre kundene om hensikten, dersom de tar ut eller setter inn store kontantbeløp. Se mer om antihvitvask og sikkerhet.

Slik slipper du gebyrer

1. Bli gromkunde
2. Bruk avtalegiro og/eller efaktura
3. Betal med Vipps inntil 5000,-
4. Overfør penger i nettbank eller mobilbank
5. Ta ut kontanter når du handler i butikken