Talentprisen består av et stipend på 15.000 kroner og deles ut på Hælja Hime 27. august. Talentprisen erstatter bankens idrettspris, men idrettstalenter har fremdeles mulighet til å vinne prisen. Det nye er imidlertid at vi vil åpne for andre typer talenter. Prisen kan også deles ut til enkeltutøvere som ikke er knyttet til et lokalt lag, så lenge utøveren har tilknytning til Andebu.

Skuespiller vant i fjor
Den første som mottok Andebu Sparebanks talentpris var Mathias Gran. 23-åringen fra Høyjord har
et stort talent innen musikk. I 2014 var det Alexander Vestnes fra Kodal som vant for sitt talent som eventarrangør, filmskaper og danser. Og i fjor vant Robin Horsgaard Larsen for sitt talent som skuespiller, tekstforfatter og regissør.

15-25 år
I retningslinjene for prisen heter det at utøverens prestasjoner bør skille seg klart fra det vanlige nivået i distriktet, og ha utsikter til å nå et enda høyere nivå. Prisen skal deles ut til utøvere i alderen 15-25 år og prispengene skal fortrinnsvis gå til å videreutvikle talentet.

Juryen består av representanter fra bygdas ungdoms- og idrettslag, kommunen og banken. Forslag til kandidater sendes til oss på epost@andebu-sparebank.no innen 12. august. Alle forslag belønnes med flakslodd.