Talentprisen består av et stipend på 15.000 kroner og deles ut på Hælja Hime 25. august. Selv om Andebu ikke lenger er en egen kommune, vil denne prisen forholde seg til de gamle kommunegrensene. I statuttene er begrepet Andebu Kommune byttet ut med sognene Andebu, Høyjord og Kodal. Prisen skal deles ut til et talent som er fra, er bosatt i eller er tilsluttet et lag/forening i Andebu, Høyjord eller Kodal.

Skuespiller vant i fjor
Den første som mottok Andebu Sparebanks talentpris var Mathias Gran. 23-åringen fra Høyjord har
et stort talent innen musikk. I 2014 var det Alexander Vestnes fra Kodal som vant for sitt talent som eventarrangør, filmskaper og danser. I 2015 vant Robin Horsgaard Larsen for sitt talent som skuespiller, tekstforfatter og regissør. I 2016 gikk prisen for første gang til et idretttalent: vannskiutøveren Pernille Amalie Rise Eriksen og i fjor vant hundekjørerne i Team Leegard.

15-25 år
I retningslinjene for prisen heter det at utøverens prestasjoner bør skille seg klart fra det vanlige nivået i distriktet, og ha utsikter til å nå et enda høyere nivå. Prisen skal deles ut til utøvere i alderen 15-25 år og prispengene skal fortrinnsvis gå til å videreutvikle talentet.

Juryen består av representanter fra bygdas ungdoms- og idrettslag, kommunen og banken. Forslag til kandidater sendes til oss på epost@andebu-sparebank.no innen 11. august. Alle forslag belønnes med flakslodd.