Andebu Sparebanks talentpris 2021 ble utdelt fredag kveld (27. august) og den gikk til sangtalentet Einar Christiansen. Prisen blir vanligvis delt ut lørdag i Hælja Hime, men siden Einar skulle ha konsert på fredagen ble det gjort en vri. Rett etter konserten kom banksjef Børre Grovan opp på scenen og fortalte om prisen til en svært overrasket prisvinner. 

Niende gang

Talentprisen ble innført ett år før Hælja Hime startet, så i år er det niende gang den deles ut. Prisen skal deles ut til et talent innen idrett, kunst eller kultur. Talentet må enten bo i, være fra- eller delta i en organisasjon fra Andebu, Høyjord eller Kodal. For talentprisen gjelder altså de gamle kommunegrensene.

Juryen består av representanter for idrettslag, ungdomslag, nærmiljøutvalg og banken.
De har i år vurdert elleve kandidater fra 15 til 23 år innen både idrett, musikk og scene. Konkurransen er hard og mange av kandidatene holder et svært høyt nivå.

 

Rørte Matoma - og mange flere

Vi har aldri fått så mange forslag på èn kandidat som i år, og det er ingen tvil om at Einar sang seg inn Andebusokningenes hjerter da han deltok i The Voice i vinter. Konkurransen om å nå gjennom i The Voice er beinhard. Det er svært mange unge som ønsker å bli artist og veldig mange holder et høyt nivå. Det kreves utvilsomt et stort talent på både sang og formidling for å gå videre i tre runder på The Voice, slik Einar gjorde.

Einar skilte seg ut med sang og formidleregenskaper allerede på Dropp-revyen på Andebu ungdomsskole. Senere gikk han musikklinja på Sandefjord Videregående skole og videreutviklet sine evner der. Her var han også vokalist i bandet «Moose» som blant annet spilte på Fjordfesten i 2017.

Det er særlig det siste året han virkelig har satset på musikken, med å skrive og spille egne låter. Foreløpig er låtene delt med følgere i sosiale medier, men han er også i gang med planene om å få produsert og utgitt låtene. Han oppfyller i så måte statuttenes krav om å ha utsikter til å videreutvikle talentet til et enda høyere nivå.

Prisen består av et diplom og et stipend på kr 15 000, som vi håper vil brukes til å lage og utgi flere låter.