Talentprisen ble som vanlig delt ut på lørdagen i Hælja Hime. Juryens leder, Ingrid Knotten Haugberg, fortalte at de hadde hatt en vanskelig oppgave. 
- Vi har i år vurdert 9 kandidater fra 15 til 23 år innen både idrett, musikk og scene og kunst. Nivået var veldig, veldig høyt og flere av kandidatene holder et høyt internasjonalt nivå, sa hun.

 

Deltar i juniorVM nå

Dessverre var ikke Niklas selv til stede for å motta prisen. Han er nemlig i New Zealand, der han den kommende uken skal representere Norge junior-VM i snøbrett. Derfor var det mor, Mona Gran Sukke, som mottok prisen, som består av en plakett og et stipend på 20 000 kroner. Andebu Sparebanks talentpris ble innført ett år før Hælja Hime startet, så i år er det ellevte gang vi deler ut pris til lokale talenter fra Andebu, Høyjord eller Kodal. Prisen skal deles ut til et talent innen idrett, kunst eller kultur. Talentet må enten bo i, være fra- eller delta i en organisasjon fra Andebu, Høyjord eller Kodal. Juryen består av representanter for idrettslag, ungdomslag, nærmiljøutvalg og banken.

dame i grønn kjole overrekker stor gavesjekk og blomster til dame i stripete genser

Mona Gran Sukke (til høyre) mottok prisen på vegne av Niklas. Til venstre juryens leder, Ingrid Knotten Haugberg.

 

Juryens begrunnelse

Her er juryens begrunnelse i sin helhet:
«Andebu Sparebanks talentpris 2023 går til en person med et helt spesielt talent som til tross for sin unge alder har konkurrert internasjonalt i flere år. Vinneren er Norgesmester flere ganger og har representert Norge i flere internasjonale konkurranser.
Karrieren til årets vinner startet hjemme i Høyjord, på en sponplate i hagen. Fra femårsalderen var han aktiv i alpinbakken, og han tok sin første NM-medalje i 2018, da han var 12 år gammel. Han har en rekke gode plasseringer fra Norgesvcup og både i 2022 og i 2023 ble han dobbel Norgesmester, både i Big Air og i Halfpipe – for som sikkert de fleste har fotstått er det idrettsgrenen snowboard som gjelder for årets vinnerr

I 2022 ble han, som yngste utøver,  tatt ut til å representere Norge i juniorVM og senere i verdenscupen i snowboard Slopstyle, der han kvalifiserte seg til finalen. Det internasjonale gjennombruddet – og karrierens høydepunkt så langt – kom under European Youth Olympic Festival i Slovenia i år der det ble bronsemedalje i Big Air. Vi snakker altså om en olympisk medalje i en idrett med tøff internasjonal konkurranse. Selv betegner han det som årets råeste prestasjon da han som Norges nest yngste noensinne landet Triple Corck 1440, som er tre backlipper samtidig som ha spinner fire ganger rundt sin egen akse.

I tillegg til medaljene er årets vinner tildelt idrettsstipend av Birger Ruuds Minnefond, Kongsberg I og Sandefjord Kommune. Årets vinner er også kvalifisert til VM i New Zeeland som starter om to dager. 

Årets vinner er Niklas Sukke.»

Tidligere vinnere

Andebu Sparebanks talentpris ble i år delt ut for ellevte gang.
Tidligere vinnere er Mathias Gran (Orkesterledelse/kontrabass), Alexander Vestnes (Film/event/dans), Robin Horsgaard Larsen (Skuespiller/tekstforfatter/regi), Pernille Amalie Rise Eriksen (Vannski), Team Legaard (hundekjøring) Sivert Møyland (gokart), Oskar Opstad Vike (langrenn/terrengløp), Synne Pettersen Røisgård (kostymedesign, foto/film),  Einar Christiansen (sang/musikk) og Rasmus Aasland (sprangridning)