- Årets prisvinner står sjeldent i rampelyset, men utøver sitt talent bak scenen. Hun beskrives som svært kreativ, dyktig men med organisatorisk stålkontroll og stoisk ro. Allerede i 2017 var hun kostymeansvarlig på den store oppsetningen «De tre musketinner». Som 17-åring administrerte hun et team på 8 voksne damer, og sto ansvarlig for over 100 ulike kostymer til 40 aktører, heter det i juryens begrunnelse. Prisen ble delt ut under Hælja Hime fredag 28. august. Banksjef Børre Grovan delte ut prisen som består av et diplom og et stipend på 15.000 kroner.

Studerer i England

I 2019 søkte Synne på Kunsthøgskolen i Oslo på linjen Kostymedesign. Det skjer nesten aldri at noen kommer inn på denne linjen direkte fra videregående skole, men årets prisvinner søkte og ble blant de 18 beste av 80 søkere. Dessverre holdt det bare til venteliste, men dette sier likevel mye om prisvinneren som så på ventelisteplassen som en seier. 
Synne Pettersen Røisgård startet sin karriere i barneteateret på Solhaug, var aktiv i Dropp-revyen og Kodal Ungdomslags amatørteater. Hun valgte også å utvikle talentet sitt på Sandefjord Videregående Skole, der hun for øvrig ble tildelt SVGS og DNBs talentpris under vitnemålsutdelingen. Senere har hun fortsatt på Romerike Folkehøyskole og nå har hun kommet inn på den prestisjetunge Bournemouth Arts University.

Åttende gang

Andebu Sparebanks talentpris ble innført i 2013, så i år er det åttende gang vi deler ut en pris til lokale talenter fra Andebu, Høyjord eller Kodal. Prisen skal deles ut til et talent innen idrett, kunst eller kultur. Talentet må enten bo i, være fra- eller delta i en organisasjon fra Andebu, Høyjord eller Kodal. For talentprisen gjelder altså de gamle kommunegrensene.
Juryen består av representanter for idrettslag, ungdomslag, nærmiljøutvalg og banken. 
De har i år vurdert 9 kandidater fra 15 til 24 år innen både idrett, musikk og scene. Konkurransen er hard og mange av kandidatene holder et svært høyt nivå.

Årets prisvinner har allerede mottatt påskjønnelser fra Sparebank1, Norsk Tipping, Skipsreder Tom Wilhelmsens Stiftelse, DNB og Sandefjord Videregående Skole. I år fant altså juryen at hun er verdig Andebu Sparebanks Talentpris.