Andebu Sparebanks talentpris deles ut til lokale talenter fra Andebu, Høyjord og Kodal: talentet må enten bo i,  være fra- eller delta i en organisasjon fra Andebu, Høyjord eller Kodal. Juryen, bestående av representanter for idrettslag, ungdomslag, nærmiljøutvalg og banken,  har i år vurdert 10  kandidater fra 16 til 23 år innen både idrett, musikk og scene. Konkurransen er hard og mange av kandidatene holder et svært høyt nivå. Prisen ble delt ut under Hælja Hime lørdag 25. august. Banksjef Børre Grovan delte ut prisen som består av en diplom og et stipend på 15.000 kroner

 

Juryens begrunnelse

Årets vinner av Andebu Sparebanks talentpris går til utøvere som har levert resultater på høyt nasjonalt nivå og som også har deltatt på europeisk nivå. Vinneren innfrir alle tilhørighetskriteriene siden vedkommende både er fra, bor i og konkurrerer for Andebu.

Årets prisvinner konkurrerer i en relativt smal idrett, men likevel er konkurransen hard og krevende for de som skal delta. Vinneren har drevet sin idrett i 11 år og er nå 19 år, han ble klubbmester i 2008-2009-2010, 2014, 2015 og 2017. I 2017 ble han nummer to i Norgescupen og det blir han etter alle solemerker i år også. Dette avgjøres sannsynligvis denne helgen, da han kjører på hjemmebane på gokartbanen her i Andebu.

Årets prisvinner deltok på sin første EM-runde i sommer. Her hadde han 7. beste tid, med det slo han blant annet bronsevinneren i VM fra i fjor. Totalt ble han nr 13 av 29 deltakere i finalen. EM-runden gav mersmak og god læring, så vinneren og hans team vurderer å satse mer i utlandet neste år. Årets prisvinner er Sivert Møyland
 

Tidligere vinnere

Det er sjette gang man deler ut Andebu Sparebanks talentpris.
Tidligere vinnere er Mathias Gran (Orkesterledelse/kontrabass), Alexander Vestnes (Film/event/dans), Robin Horsgaard Larsen (Skuespiller/tekstforfatter/regi) Pernille Amalie Rise Eriksen (Vannski) og Team Leegård (hundekjøring).