Talentprisen består av et stipend på 20.000 kroner og deles ut på Hælja Hime 27. august. Prisen skal deles ut til et talent som er fra, er bosatt i eller er tilsluttet lag/forening i Andebu, Høyjord eller Kodal.

Sprangridning vant i fjor

Den første som mottok Andebu Sparebanks talentpris var Mathias Gran. 23-åringen fra Høyjord har et stort talent innen musikk. I 2014 var det Alexander Vestnes fra Kodal som vant for sitt talent som eventarrangør, filmskaper og danser. I 2015 vant Robin Horsgaard Larsen for sitt talent som skuespiller, tekstforfatter og regissør. I 2016 gikk prisen for første gang til et idrettstalent: vannskiutøveren Pernille Amalie Rise Eriksen. I 2017 gikk prisen til Team Leegaard for hundekjøring. I 2018 var det gokartkjører Sivert Møyland som vant,  i 2019 gikk prisen til skiløperen Oscar Opstad Vike og i 2020 var det Synne Pettersen Røisgård som fikk prisen for sitt talent innen kostymedesign, foto og film. I 2021 gikk prisen til Einar Christiansen for sang og musikk og i fjor var det Rasmus Aasland som fikk prisen for sine prestasjoner innen sprangridning. 

 

15-25 år

I retningslinjene for prisen heter det at utøverens prestasjoner bør skille seg klart fra det vanlige nivået i distriktet, og ha utsikter til å nå et enda høyere nivå. Prisen skal deles ut til utøvere i alderen 15-25 år og prispengene skal fortrinnsvis gå til å videreutvikle talentet.
Juryen består av representanter fra bygdas ungdoms- og idrettslag, nærmiljøutvalget og banken. Forslag til kandidater sendes til oss på epost@andebu-sparebank.no innen 14. august. Alle forslag belønnes med flakslodd.