Banksjef Børre Grovan om koronavirus og finansiell uro.

Som lokalbanken har vi alltid bidratt til både velstand og økonomisk trygghet for privatpersoner og lokalt næringsliv i over 150 år. Vi har gjennom historien alltid vært tilstede for våre kunder, også når økonomiske stormer har herjet. En partner i medgang, et sikkerhetsnett i tunge tider. 
I dag står vi alle ovenfor en ny og usikker situasjon som påvirker hele Norge. Vi forstår at dette berører både deg som privatperson og de aller fleste bedrifter - store og små. Andebu Sparebank er godt rustet dersom det skulle bli en langvarig økonomisk nedtur. Vi er en solid bank med god egenkapital, som nylig er styrket med 40 millioner kroner etter fjorårets egenkapitalbevisemisjon. 
Vi som lokalbank er alltid opptatt av å forstå våre kunder best mulig. Med vår lokalkunnskap og nærhet til våre kunder vil vi anstrenge oss for å finne løsningene som er tilpasset ditt behov – spesielt nå som situasjonen er som den er.
Dersom du er usikker på hvordan du skal håndtere din økonomi i denne situasjonen, enten du er arbeidstaker, arbeidsgiver eller av noen annen grunn, ber vi deg om å kontakte oss i banken. Du kan enten ringe eller sende epost til din rådgiver i banken.
Det norske samfunnet har vist handlekraft og styrke i tidligere kriser. Også denne krisen løses best når myndigheter, næringsliv, det frivillige og privatpersoner står sammen. På kort sikt handler det om å følge helsemyndighetenes råd for å unngå smittespredning. Vi har valgt å stenge våre kontorer for drop-inn-kunder som en del av dette.  Det betyr ikke at vi har stengt banken, men det betyr at vi primært vil være her for våre kunder telefon, e-post, nettbank og mobilbank.
Den økonomiske nedturen må også løses med samarbeid fra flere parter. Myndighetene har allerede signalisert en rekke økonomiske virkemidler og Norges Bank har satt ned renten. Mange må være forberedt på noen «tøffe tak», men vi er beredt til å ta vårt ansvar som lokalbank, blant annet ved å sette ned rentene, tilby avdragsfrihet og lån til bedrifter i en vanskelig situasjon. 
Den økonomiske nedturen vi er inne i vil bli sterkt påvirket av koronavirusets videre utbredelse. Regjeringens tiltakspakke vil virke dempende, og ytterligere tiltak vil komme om nødvendig. Vi i Andebu Sparebank skal også gjøre vårt beste for å bistå kunder som opplever problemer i tiden som kommer. 
 

Se også 
Stengt for drop-in
5 tips til lønnstakere som er rammet
7 tips til næringsdrivende som er rammet
Avdragsfrihet og rentenedsettelse

All informasjon finner du på våre Korona-sider