- Ikke bruk vinterferien til å spare på strømmen. Sprengkulde kan komme over natta, og da kan det fort gå ut over rør når vannet fryser og utvider seg, sier forsikringsansvarlig Ellen Hellberg.
Det kan også være lurt å stenge av vannet, slik at det ikke er under trykk om det først skulle fryse og sprekke.
- Husk at selv om du har villa- og innboforsikring, så kan det gå ut over egenandelen hvis du ikke gjør ditt for å begrense skadene, legger Hellberg til.
Lurer du på hva din forsikring vil gi deg om uhellet er ute, så les vilkårene eller kontakt din rådgiver for en forsikringsgjennomgang.

Unngå innbrudd

Tomme hus er alltid en magnet for uærlige sjeler. Å komme hjem til et åsted er en dårlig avslutning på en fin ferie.
- Be en nabo om å ta inn avisene hvis du ikke får den levert der du er på ferie. Sørg også for at ikke posten hoper seg opp. Den gode naboen kan sikkert også benytte seg av søplekassa di og kjøre bilen sin inn i gården og gå opp noen skritt i nysnøen, foreslår rådgiveren.
Du finner flere gode tips mot innbrudd hos politiet.


Ellen Hellberg

Råd for reisen
- Til slutt vil jeg minne om at du bør ha penger, kredittkort, pass og billetter om du skal ut og fly. Skal du ut og kjøre i kulda, husk å ta med ekstra spylervæske, samt vinterskodd bil og isskrape om du skal opp i høyden. Uansett hvor du reiser bør du ha reiseforsikring, sier Hellberg.
Reiser du til utlandet er det lurt å ta med to bankkort og bruke kredittkortet mest mulig. Det er tryggest og mest lønnsomt. Dessuten er det lurt å ha lastet ned vår app. Med den har du raskt tilgang til både sperring av kort, veihjelp og Eika forsikring. Dessuten kan du lettere ha oversikt over forbruket på kortene dine.

Tipsliste for vinterferien

  • ikke slå av strømmen
  • skru av vannet
  • få boligen til å virke bebodd
  • husk kredittkort, penger, pass og billett
  • last ned vår app som gjør kortsperring, skademelding og bilberging enklere
  • husk ekstra spylervæske, vinterskodd bil og isskrape for bilkjøring i kulda

Andebu Sparebank ønsker alle en god vinterferie. Vi har åpent i ferien!