Vår beste nominelle rente etter endringen blir 2,65 prosent på Boliglån for unge. Beste innskuddsrente blir 3,65 prosent på BSU. Forøvrig vil Barnespar økes til 1,65 prosent og Sparing med 31 dagers oppsigelse øker til 1,6 prosent.

Se fullstendige prislister

Alle kunder som får renteendring, vil få melding i nettbanken om hvordan renteendringen påvirker akkurat deres lån eller innskudd. Endringen for eksisterende kunder trer i kraft fra 21. mai. For nye kunder gjelder de nye lånebetingelsene fra i dag.

 

Norges Bank varsler renteøkning
Som mange har fått med seg, har Norges Bank satt opp styringsrenten med 0,25 prosentpoeng. Sentralbanksjefen varslet samtidig at de forventer ytterligere renteoppgang i årene som kommer. «En boliglånsrente som i dag er på 2,5 prosent, vil dermed kunne øke til rundt 4 prosent i 2021», skriver Norges Bank på sine nettsider. Eika har laget en egen tipsliste om hvordan du kan forberede deg på økt rente.
Tipsene her handler om hvordan du kan spare utgifter, men i tillegg ser man i media ofte råd om å forhandle betingelser med banken. I Andebu Sparebank bestemmes r
entenivået av kundeforhold, betalingsevne og den sikkerhet som stilles for lånet. Dersom noen av disse forholdene er endret siden du tok opp lånet, er du velkommen til å kontakte din rådgiver.

 

Et godt tegn
For lånekundene er det ingen god nyhet når renten stiger, men at styringsrenten settes opp, er egentlig et godt tegn. Ti år med et lavt rentenivå er et tegn på nedgangstider. Denne perioden er antagelig over nå. Ifølge Norges Bank og en rekke andre analysemiljøer er arbeidsledigheten lav, investeringene i næringslivet er på vei opp, boligprisene er stabile og lønnsveksten skal opp.
For innskuddskundene er oppgangen hyggeligere nyheter, men spådommer om oppgangstider gjør det også interessant å investere i næringslivet. Ønsker du gode råd om ulike sparealternativer, er du hjertelig velkommen til en sparesamtale hos oss.